Még mindig folyik a külön nyomozás a „Tóni, Barbara és Ádám”-ügyben, pedig a központi Schadl-Völner ügyben már másfél éve benyújtották a vádiratot.

bűnügy
április 03., 04:31

A BRFK megerősítette a Telexnek, hogy a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával továbbra is nyomoz Schadl György és Grécs László korrupciós kapcsolatának ügyében. Ez az a bizonyos ügy, amibe elkülönítették a „Tóniról, Ádámról és Barbaráról” szóló lehallgatott telefonbeszélgetést, leválasztva azt ezzel a Schadl-Völner ügyről. Ezzel a leválasztással ez a beszélgetés kikerült a végrehajtói kamara volt elnökét és az egykori igazságügyi államtitkárt vizsgáló korrupciós nyomozás nyomozati anyagából.

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Varga Judit azt mondta, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl-Völner ügy nyomozati anyagából.

Amiben eredetileg az is szerepelt, hogy az egyik lehallgatott beszélgetés szerint mind Schadl György, mind a beszélgetőpartnere a színfalak mögött kavart bizonyos Tónival, Barbarával és Ádámmal. Ezek a nevek jó eséllyel Rogán Antalt, a feleségét és a kabinetfőnökét takarták.

Az, hogy ebben a szatelitügyben még mindig tart a nyomozás, azért figyelemre méltó, mert magában a Schadl-Völner ügyben már jó másfél éve, 2022 őszén benyújtották a vádiratot.