Öt embert késelt halálra egy férfi egy ausztrál bevásárlóközpontban, a rendőrök agyonlőtték

külföld
április 13., 08:59

Sydney egyik bevásárlóközpontjában támadt az emberekre késsel egy férfi, a Guardian az ausztrál rendőrség információi alapján azt írja, legalább ötüket halálra sebezte.

photo_camera Fotó: DAVID GRAY/AFP

Több sérültet kórházba szállítottak, egyes sajtóinformációk szerint a késelő egy 9 hónapos gyereket is megsebesített, aki szintén kórházi ápolásra szorul. A sérültek közt többen súlyos állapotban vannak, a Guardian azt írja, valószínűleg tovább fog nőni a halálos áldozatok száma.

photo_camera Fotó: DAVID GRAY/AFP

A Westfield bevásárlóközponthoz kiérkező rendőrök lelőtték az elkövetőt.

Anthony Cooke, az új-dél-wales-i állami helyettes rendőrfőnök az ügyben tartott sajtótájékoztatóján közölte: egyelőre nem tudják, mi vezérelte a támadót. A férfi a bevásárlóközpontban sétált, majd elhagyta azt, végül visszatért, és akkor kezdett késelni. A rendőrség egyelőre semmilyen indítékot nem talált a támadásra. Egy riporter kérdésére, aki arra volt kíváncsi, kizárják-e a terrorista támadás lehetőségét, Cooke azt válaszolta:

„Nem zárunk ki semmit.” Anthony Albanese, Ausztrália miniszterelnöke együttérzését fejezte ki az áldozatok felé, és köszönetet mondott a rendőröknek és az egészségügyi dolgozóknak.