Emlékház helyett szellemház lett Törőcsik Mari egykori velemi otthonából

belföld
április 22., 04:38

Közel hetvenmillió forintért árulják Törőcsik Mari egykori velemi házát, ahol a Nemzet Színésze, a háromszoros Kossuth-díjas színésznő élete utolsó éveit töltötte, írja a Blikk.

photo_camera Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

Az 1450 négyzetméteres telken lévő, körülbelül 140 négyzetméter méretű, régi parasztházból átalakított ingatlant a színésznő 1973-ban vásárolta, majd tíz éve a lányának, Teréznek ajándékozta. Ő először ismerősöknek próbálta eladni az ingatlant. Miután ez nem sikerült, a házat nyilvánosan is meghirdették, 69 millió forintért lehet megvásárolni.

Törőcsik Mari utca, Velem
photo_camera Törőcsik Mari utca, Velem Fotó: Mészáros D. Zsolt / Nyugat.hu

Törőcsik Mari és 11 éve elhunyt férje, Maár Gyula rendező Vas megyei háza a színésznő három évvel ezelőtti halála óta üresen áll, a Blikk szerint szellemházzá vált az alig négyszáz fős település főutcáján. A színésznő halála után a település vezetője bízott abban, hogy emlékházzá alakíthatja az épületet, de külső segítség nélkül Velem költségvetése nem bír el egy ilyen beruházást. A tervekből eddig egyet sikerült megvalósítani, nemrég egy utcát neveztek el Törőcsik Mariról.