Kirakott egy videót a Hamász terrorszervezet egy magyar túszról

háború
április 27., 18:04

Videót tett közzé a Hamász terrorszervezet, amelyen a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves Omri Miran látható, írta meg a Hetek. Omri Miran magyar és izraeli állampolgársággal is rendelkezik, 204 napja rabolták el otthonából, a lányai és a felesége mellől.

link Forrás

A felvételen Omri Miran és a másik túsz azonosítják magukat, majd egy túszalku és a hazatérés reményéről beszélnek. Nem tudni pontosan, hogy mikor készült a videó, de a lap felhívja a figyelmet, hogy a zsidó húsvétról beszélnek benne, úgyhogy nemrég vehették fel.

A túszok családjai közleményükben az izraeli kormányt bírálják, mert nem tudta hazahozni szeretteiket. A hozzátartozók szerint a Gázai övezet déli részébe való katonai behatolás veszélyezteti a túszok életét.

Miran édesanyja magyar, innen van állampolgársága. A családja a HVG-nek tavaly azt mondta, nem tudni, merre lehet a férfi. Felesége és két lánya szerencsésen élték túl a Hamász tavaly október 7-ei támadását. Miután a terroristák rájuk törték a ház ajtaját, órákig fogva tartották őket, és végül csak Mirant hurcolták el a szomszéd családfővel együtt.