A DK szerint úgy megütötték egy ajánlást gyűjtő képviselőjelöltjüket, hogy mentőknek kellett őt kórházba szállítani

belföld
április 29., 11:32

Jászapátiban ajánlásgyűjtés közben támadtak rá a DK helyi önkormányzati képviselőjelöltjére – közölte a DK hétfőn. Az eset vasárnap történt, amikor Ungvári Istvánt, aki a település egyetlen ellenzéki párti jelöltje, a nyílt utcán támadták meg.

„Az ellenzéki politikust már napok óta fenyegetették, ami végül odáig fajult, hogy támadója ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt fejére, hogy mentőknek kellett őt kórházba szállítani” – írja a DK közleménye. A párt múlt csütörtökön arról adott hírt, hogy szervezetten, három helyszínen támadtak aktivistáikra, a rendőrség azonban csak egyetlen, Deák téri esetről tudott. Azt a támadót rövid időn belül elfogták, de olyan részeg volt, hogy nem lehetett kihallgatni.

Jászapátiban egyébként úgynevezett egyéni listás rendszer van, a település minden lakója ugyanabból a névsorból választja ki a neki szimpatikus jelölteket. 2019-ben a nyolc képviselői helyre öt fideszes, két helyi civil szervezeti jelölt és egy független került. Most eddig 22 jelöltről tudunk, közülük nyolc fideszes, tizenhárman függetlenként indulnak, és Ungvári az egyetlen ellenzéki pártjelölt.

A DK közleményéből az nem derült ki, tettek-e az ügyben feljelentést, és ha igen, van-e gyanúsított, Ungvári felismerte-e esetleg a támadóját, ahogyan az sem, hogy a képviselőjelölt milyen sérüléseket szenvedett el a támadás során. Kérdéseinkre a következőt válaszolta a DK sajtóosztálya: "Az ügyben Ungvári István, a DK jászapáti önkormányzati képviselőjelöltje tett feljelentést, ez alapján rendőrségi eljárás indult, a gyanúsítottat pedig már ki is hallgatta a rendőrség.