Cseh Katalin Facebook-posztja alatt őrjöngött, felfüggesztették a nyíregyházi kórház szülész főorvosát

belföld
április 29., 12:22

Frissítés: A Telex kérdésére a kórház elárulta, hogy első körben felfüggesztették az orvost, majd vizsgálatot indítottak, aminek a végén megszüntették az orvos jogviszonyát.

Dr. Kornafeld Jánosnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház egyik szülész-nőgyógyászának nem tetszett Cseh Katalin momentumos EP-képviselő pénteki, Gazpromról szóló Facebook-posztja, ezért olyan kommentet írt, amit minden troll megirigyelt volna, írja a Telex. Cseh arról tett ki bejegyzést, hogy a Momentum az UEFA-hoz fordul, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját.

A lap szó szerint idézte a csoportvezető főorvos kommentjeit:

„Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!” – írta, majd ezt: „Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…”

Cseh Katalin a Momentum kampányindító rendezvényén 2024. április 19-én a CEU-n
photo_camera Cseh Katalin a Momentum kampányindító rendezvényén 2024. április 19-én a CEU-n Fotó: Kristóf Balázs/444

A lap kérdésére a kórház azt írta, felháborodtak a bejegyzésen. „Etikai és morális kérdéseket is felvetnek az inkriminált kommentek, így intézményünk vezetése Etikai Bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, milyen események állhatnak a bejegyzés mögött, beleértve azt az esetet is, hogy valaki visszaélhetett-e az említett orvos profiljával. A vizsgálat lezárultáig az érintett orvost felfüggesztettük”.Cseh a lapnak azt mondta, az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére. „Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése”.