Megkéseltek két ukrán katonát Németországban

külföld
április 29., 17:03

A németországi ukrán nagykövetsége közlése szerint a két ukrán férfi, akiket szombaton Bajorországban késeltek meg halálosan, katonák voltak, akik rehabilitáció céljából tartózkodtak az országban, számolt be a Deutsche Welle.

A német rendőrség egy 57 éves orosz férfit gyanúsít azzal, hogy megölte a 23 és 36 éves férfit szombat késő éjszaka egy bevásárlóközpont előtt. A 36 éves férfi a helyszínen meghalt, a 23 éves pedig valamivel később a kórházban.

„Az ügyészek és a nyomozók a bűncselekmény hátterét és indítékát vizsgálják. Egyelőre ezt nem kommentálhatjuk” - közölte vasárnap a murnaui rendőrség.

Bajorország belügyminisztere, Joachim Herrmann is óva intett attól, hogy elhamarkodott következtetéseket vonjanak le az esetről, ugyanis folynak a találgatások, hogy az incidensnek az orosz-ukrán háborúhoz lehet-e köze.

„A jelek arra utalnak, hogy mindegyikük nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. Mindezt ki kell vizsgálni. Jelenleg nincs meggyőző következtetésünk, hogy ennek az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktushoz lenne köze” - mondta a német köztévében.