Szijjártó Péter felállította a konzuli tizenegyet, akik a magyar szurkolókat segítik az Európa-bajnokságon

POLITIKA
június 11., 07:26

„Ahogy az lenni szokott minden alkalommal, amikor nagy létszámú magyar állampolgár tartózkodik egy helyen külföldön, például sporteseményeken, akkor a külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel van jelen ezeken a helyszíneken” - jelentette be Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter. Szijjártó Péter hozzátette:

„Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket.”

A Külügyminisztérium még három forródrótot is felállított, amiket baj esetén hívhatnak a Németország tartózkodó szurkolók.

„Magyarországról három meccsre összesen körülbelül 40 ezer szurkoló érkezik. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad”

- közölte Csányi Sándor. A szervezet elnöke arra kérte a magyar drukkereket, hogy vegyék figyelembe, hogy „nemcsak a magyar válogatott, hanem ők is az országot képviselik, tehát ennek megfelelően ne üljenek fel semmiféle provokációnak”.

Kiemelt videóink