Hollandia és Törökország jutott utolsóként a negyeddöntőbe

  • Előbb az eddig egyáltalán nem meggyőző hollandok játszottak a románokkal, és most nagyon is meggyőzőek voltak, jól játszottak, 3-0-ra nyertek.
  • Este pedig a nyolcaddöntők legjobb meccsén a törökök állták az osztrák rohamokat, és végül 2-1-re nyertek.
  • Ők egymással játszhatnak a pénteken kezdődő negyeddöntőkben.
47 poszt
Időrend
július 02., 21:02

Néhány jó kép az osztrák-török második félidejéből

photo_camera Fotó: RONNY HARTMANN/AFP
photo_camera Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
photo_camera Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP
photo_camera Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
július 02., 20:54

Törökország–Ausztria 2-1

A meccs hőse végül nem a kétgólos Demirel lett, hanem az a Mert kapus, aki a 94. percben elképesztő reflexszel szögletre tolta Baumgartner közeli, tökéletesen lepattintott fejesét.

Sokkal jobbak voltak az osztrákok a második félidőben, de a kétgólos hátrányt nem tudták ledolgozni. Talán ha nincs az első percben bekapott gól, máshogy alakult volna minden, de így a csoportkörben nagyon jó osztrákok mehetnek haza.

A törökök viszont bebizonyították, hogy ha nem is az övék ezen az Eb-n a legerősebb keret, küzdeni tudnak, és egyáltalán nem fociznak rosszul. Így ők játszhatnak majd negyeddöntőtt a hollandokkal, ahol nem ők lesznek az esélyesek, de hát ma sem ők voltak.

Mindent összevetve talán ez volt a legszórakoztatóbb a nyolc nyolcaddöntő közül. Pénteken a negyeddöntőkkel folytatjuk.

július 02., 20:48

Letelt a rendes játékidő

És az osztrákok nem tudnak helyzetet kidolgozni. A labda nálul van, de ez kevés a hősiesen védekező törökök ellen.

július 02., 20:40

Két török egyszerre kap görcsöt

Alapesetben a 82. percben ezt időhúzásnak is gondolhatná az ember, de az a helyzet, hogy az utóbbi percekben mutatott játék képe alapján tényleg nagyon fáradtak a törökök. A tizenhatosukról is alig jönnek már ki, miközben az osztrákok konokul mennek előre.

július 02., 20:36

Lemegy Arda Güler

A Real Madrid fiatal játékosa az első félidőben jó volt, a másodikban nem sokat mutatott.

július 02., 20:33

Nagyon nyomnak az osztrákok / Nagyon magukra húzzák az osztrákokat a törökök

Ízlés szerint lehet választani. Az viszont biztos, hogy a törököknek nagyon hosszú lesz a meccsből hátra lévő 15 perc, mert most már egymást követik a távoli osztrák lövések és beívelések, míg a törökök másodpercekig is alig tartják meg a labdát. Lipcsében közben keményen szakad az eső, de annyira, hogy az hamarosan a játékot is befolyásolhatja.

július 02., 20:25

Szépít Ausztria

Nincs még ennek vége. És ez is szögletből, a 67. percben. A fejjel megcsúsztatott labda a tök egyedül álló Gregoritsch elé került, és a csereként beállt osztrák csatár nem hibázott. 2:1 Törökországnak.

július 02., 20:19

2-0 Törökországnak

Demiral középhátvédként a második gólját szerzi az 59. percben. Ezúttal egy szögletnél ugrott mindenkinél magasabbra, és fejelt védhetetlent. Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy hiába volt rajta két osztrák védő, egyik sem volt eléggé határozott, és talán Pentz kapusnak sem kellett volna hagynia hogy az ötösén belül fejelhessen az ellenfél.

július 02., 20:12

Feljebb jöttek az osztrákok

A második félidőre egyértelműen támadóbb szellemben jött ki Ausztria. A játék a török térfélen folyik, és az osztrákok egy nagy helyzetet is kidolgoztak, ám a középen kiugró Arnautovic a kapusba passzolta a labdát. A feljebb tolt vonalaknak persze megvan a veszélye, egy induló török kontrát Lienhart csak úgy tudott megállítani, hogy sárgát kapott érte.

július 02., 20:04

Megkezdődött a második félidő

Az osztrákoknál két csere is volt. Gregoritsch és Prass jöttek be Mwene és Schmid helyére.

július 02., 20:00

Jó képek az osztrák-török első félidejéből

photo_camera Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
photo_camera Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
photo_camera Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP
photo_camera Fotó: ROBERT MICHAEL/dpa Picture-Alliance via AFP
photo_camera Fotó: HENDRIK SCHMIDT/dpa Picture-Alliance via AFP
photo_camera Fotó: EMIN SANSAR/Anadolu via AFP
július 02., 19:48

Nagyon jól kezdődőtt a félidő, aztán ellaposodott

A vége pedig gyakorlatilag csak középpályás birkózást hozott. Az osztrák szövetségi kapitány, a német Ralf Rangnick sok dicséretet kapott a csapat csoportköre után, de most ki kell találnia valamit a szünetben, különben 45 perc múlva mehetnek haza.

július 02., 19:45

A második török szed össze eltiltást

A török középpálya nem vacakol: ha csak felmerül egy veszélyesebb osztrák támadás lehetősége, azonnal közbelépnek, akár szabálytalanul is. Ennek eredményeként viszont előbb Kökcü, majd Yüksek is sárga lapot kapott, ami mindkét esetben azt jelenti, hogy nem lehetnek ott a hollandok elleni negyeddöntőben. Már ha egyáltalán eljutnak odáig a törökök.

július 02., 19:32

Most már nem jobbak az osztrákok

Lelkesek voltak a bekapott gólt követően, de utána szép fokozatosan elfogyott a tudomány. Fél óra után kiegyenlített a játék képe, de valahogy a törökök játékában inkább bujkál a követező gól lehetősége. Helyzetek viszont egyik oldalon sincsenek.

július 02., 19:20

A spanyolokhoz hasonló helyzetben az osztrákok

Az osztrákoknak is azt kellene bizonyítaniuk, hogy esélyeshez méltón tudnak hátrányból fordítani, ahogy azt a spanyolok tették a grúzok ellen. Csak hát a törökök nem a grúzok. És az osztrákok sem a spanyolok. Ráadásul a lipcsei stadionban olyan a hangulat, hogy a törökök gyakorlatilag hazai pályán érezhetik magukat.

Viszont a 20. percre nagyjából olyan játék alakult ki a pályán, amilyenre az előzetes esélyek után számítani lehetett. A labda inkább a türelmesen építkező osztrákoknál van, de a nagy kedvvel játszó török jól tartják magukat. És hát ők is vezetnek.