Június 17-én folytatódik a Premier League

2020 május 28., csütörtök 19:02
1

A Premier League klubjai úgy döntöttek, június 17-én folytatódhat a koronavírus-járvány miatt március 13. óta szünetelő angol labdarúgó-bajnokság.

Az első, szerdai játéknapon Aston Villa-Sheffield United és Manchester City-Arsenal meccseket rendeznek, a hétvégén pedig a 30. forduló mérkőzéseire kerül sor.

A Premier League újraindításának első üteme a múlt héten indult, akkor vált lehetővé, hogy a klubok kiscsoportos tréningeket tartsanak, szerdán pedig a csapatok képviselői egyhangúlag megszavazták a csapatedzések elkezdését. Így mostantól engedélyezett, hogy a játékosok közös tréningeken vegyenek részt, de előírás, hogy a szükségtelen kontaktusok számát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék.

Az angol bajnokságból 9 forduló van hátra, az élen a Liverpool áll 25 pontos előnnyel, és két győztes meccs választja el attól, hogy 1990 után újra bajnok legyen. A hátralévő 92 mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

Ha egy játékos, stábtag vagy alkalmazott pozitív koronavírus-tesztet produkál, 7 napra karanténba kerül, de ez csak a fertőzött személyt érinti, a klubtársait nem. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt