Harry Maguire azt hitte épp elrabolják, és az életét féltette a görög rendőrök között

anglia
2020 augusztus 28., 07:21
comments 34

A BBC-nek adott interjút Harry Maguire, az angol válogatott és a Manchester United védője, aki a múlt héten egy görög szigeten keveredett verekedésbe a rendőrökkel. És Maguire egész más verziót mondott el a történtekről, mint amit eddig a görög rendőrség közleményiből megismerhettünk: elmondása szerint Míkonosz szigetén civil ruhás rendőrök állították le a kisbuszt, amiben Maguire és társasága utazott. A rendőrök nem azonosították magukat, kiterelték őket a jármű elé, és többször megütötték. Egyikük még a lábát is ütötte, miközben közölte, hogy a pályafutásának vége van.

A 27 éves játékos egyik kezén bilinccsel megpróbált elfutni, mivel nem tudta, hogy kik ezek a férfiak, és azt hitte, el akarják rabolni. Maguire, aki az eset miatt elveszítette az angol válogatott csapatkapitányi posztját, a tárgyalásán 21 hónapnyi és 10 napnyi börtönbüntetést kapott, de felfüggesztve. Ügyvédei fellebbeztek az ítélet ellen, amely bűnösnek mondta ki többek között garázdaságban, közhivatalt ellátó személy elleni erőszakban és vesztegetési kísérletben is.

link Forrás

A BBC interjújában látszott, hogy Maguire-t eléggé megviselték a történtek. Megismételte, hogy nem ütötte meg a rendőröket, és nem próbált senkit sem lefizetni, így szerinte ő nem tartozik bocsánatkéréssel senkinek. Beszélt arról is, hogy miközben ütötték, az életét féltette, és tiszta a lelkiismerete a történtek miatt.

Elmondása szerint a görög szigeten szabadságát töltötte menyasszonyával, húgával és öccsével, az ő párjával és még négy barátjukkal. Míkonosz szigetén ittak egy bárban, majd üzentek a minibusz sofőrjének, hogy hazamennének, de a busz csak nem akart megérkezni. Türelmetlenek voltak, mentek volna már nagyon, amikor a húga rosszul lett, összeesett. Ekkor káosz tört ki a helyen, mindenki üvöltözött, három görög férfi is az események középpontjába keveredett. Vita tört ki köztük, de Maguire elmondása szerint ütések nem voltak, csak üvöltözés.

Mint mesélte, szerinte a görög férfiak is hűteni akarták a kedélyeket, de kicsit agresszívak voltak. Végül megjött a kisbusz, berakták a rosszul lett nőt, és ennyi volt: tényleg volt kiabálás meg veszekedés, de szerinte verekedésre nem került sor. A Daisy nevű nő ekkor már magához tért, és sokkal jobban volt, ezért úgy döntöttek, hogy nem kórházba, hanem hazamennek.

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

5-10 percet haladtak, amikor leállt a busz az út szélén: odakinn 8 civil ruhás férfit láttak, akik aztán kinyitották a busz ajtaját, és kihajították őket az útra. A férfiak nem mondtak nekik semmit, a focista azt gondolta, hogy megpróbálják őket elrabolni. Maguire egy barátjával elfutott a főútra, és onnan felhívta az ügynökét, hogy segítséget kérjen, üzenetet is írt neki. Majd visszament a buszhoz, ahol a barátait körbevették a férfiak. Ekkor a férfiak odamentek hozzájuk, letérdeltették őket, kezüket a fejük fölé kellett emelni, és ütni kezdték őket.

Az egyikük állítólag azt közölte vele, miközben a lábát ütötte, hogy nincs több futball, vége a karrierjének. Mint Maguire mesélte, ezen a ponton elképzelhetetlennek tartotta, hogy ezek a férfiak rendőrök, ezért megpróbált elszökni, de az egyik keze már bilincsben volt. Elmondása szerint innen jött a vád, hogy ellenállt a letartóztatásnak, nem igaz, hogy bárkit megütött volna. Igazán csak akkor lélegzett fel, amikor börtönbe került, mert ekkor fogta fel, hogy tényleg rendőrök voltak azok, akikkel összeakadtak.

Mint a BBC írja, a görög hatóságok ezzel szemben egész más történetről számoltak be: az ügyészség szerint Maguire, testvére és egy barátjuk is fizikailag és verbálisan is támadta a rendőröket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.