C. Ronaldo a második játékos a futball történetében, aki több mint száz gólt szerzett a válogatottban

portugália
2020 szeptember 08., 21:03
comments 4
Ronaldo a svéd Helander mellett lő kapura.
photo_camera Ronaldo a svéd Helander mellett lő kapura. Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Nemzetek Ligája mérkőzésen Portugália idegenben 2-0-ra győzött Svédország ellen kedd este. A portugálok mindkét gólját Cristiano Ronaldo lőtte.

Az elsőt a 46. percben, szabadrúgásból:

link Forrás

Ez volt a századik válogatott gólja. A másodikat pedig a 72. percben, 17 méterről:

link Forrás

Így lett 101.

C. Ronaldónál egyetlen eredményesebb válogatott labdarúgó van: az iráni Ali Daei, aki 1993 és 2006 között, 149 válogatott mérkőzésen összesen 109 gólt rúgott. Ronaldónak 165 meccs kellett a 101 gólhoz. Az örökranglista harmadik helyezettje Puskás Ferenc, 85 válogatott meccsen 84 góllal. (Puskás 1956-os disszidálása után már nem léphetett pályára a magyar válogatottban; 1962-ben ugyan megkapta a spanyol állampolgárságot, a spanyol nemzeti csapatban mindössze négy meccsen játszott, és gólt már nem szerzett.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.