Marcus Thuram nagyon sajnálja, hogy nyálával illette ellenfele arcát

2020 december 20., vasárnap 9:28

Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach labdarúgója azt mondta, vállalja tette következményeit, egyúttal mindenkitől elnézést kér, amiért arcon köpte ellenfelét a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján.

A Mönchengladbach-Hoffenheim mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos szóváltásba keveredett, majd a házigazdák francia csatára közvetlen közelről arcon köpte a vendégek osztrák védőjét. A játék folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott.

Fotó: MARIUS BECKER/dpa Picture-Alliance via AFP

"Mindenkitől elnézést kérek, Stefan Poschtól, az ellenfeleimtől, a csapattársaimtól, a családomtól és mindenkitől, aki ezt látta" - írta a 23 éves Thuram - a világbajnok Lilian Thuram fia - szombaton késő este a közösségi oldalán. "Ma valami olyasmi történt, ami nem én vagyok, és soha nem szabadott volna megtörténnie. Természetesen vállalom a tettem következményeit."

Marco Rose, a Mönchengladbach vezetőedzője már a meccs után bocsánatot kért "a klub nevében".

Thuramra várhatóan hosszú eltiltás vár.

A Hoffenheim 2-1-re megnyerte a mérkőzést, miután a 86. percben kihasználta az emberelőnyét, és megszerezte a győztes gólt. (MTI)