Fizetési bérplafont vezetnek be a fehérorosz fociban

január 9., szombat 13:35
10

A belarusz szövetség (BFF) a múlt év végén az elitklubok képviselőivel egyeztetett, majd határozatot hozott a fizetési korlát életbe léptetéséről – írja a TASZSZ. A BFF kilátásba helyezte: ha a klubok nem hajlandók elfogadni az új pénzügyi szabályokat, lemondhatnak az állami támogatásról.

Az új szabályozás havi 5800 dollárban (kb. 1,7 millió forintban) szabja meg a bérplafont fejenként. Ekkora összeget eddig az olyan válogatott fehérorosz futballisták kaptak, akik évente a mérkőzések legalább 50 százalékán játszottak. Az idei új szezonban a vezetőedző havi fix fizetése nem haladhatja meg az 5000 dollárt, szakmai segítőjéé pedig a 4000-t.

Az összegekhez jönnek hozzá a különböző bónuszok. Csapatszinten egy győztes fehérorosz bajnoki meccs maximum 30 ezer belarusz rubelt (kb. 3,4 millió forint) ér, egy európai sorozatban megnyert mérkőzésért pedig legfeljebb 60 ezer rubel jár a teljes csapatnak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt