Élvezhetetlen volt a színtévesztők számára a Liverpool - Manchester United meccs

2021 január 19., kedd 9:08
41

Több száz panasz érkezett, hogy a csapatok felszerelése miatt a színtévesztők számára élvezhetetlen volt a Liverpool és a Manchester United vasárnapi rangadója az angol labdarúgó-bajnokságban.

Kathryn Albany-Ward, a színtévesztőket képviselő szervezet ügyvezető igazgatója kedden azt mondta, hogy számukra zavaró volt, hogy a hazaiak piros, míg a vendégek mélyzöld felszerelésben léptek pályára.

Fotó: PAUL ELLIS/AFP

"Ez elég gyakran megtörténik, de most kaptuk messze a legtöbb, több száz bejelentést. Ez súlyos probléma, a betegség minden tizenkettedik embert érint" - jelentette ki Albany-Ward, hozzátéve, hogy például az Egyesült Államokban a korábbi rengeteg panasz miatt különös figyelmet fordítanak az eltérő színű mezekre.

"A Premier League is cselekszik az ügyben, figyelmezteti a klubokat, tudom, mert kapcsolatban voltam velük. A United figyelmét is felhívták erre, a manchesteriek mezválasztása ennek ellenére sem volt megfelelő" - mondta az ügyvezető igazgató.

A címvédő Liverpool és a listavezető manchesteriek találkozója 0-0-s döntetlennel zárult. (MTI, ESPN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt