2:0-ra nyert a Fradi hazai pályán a litván Zalgiris ellen

futball
2021 július 20., 20:57
Blazic fejel el egy labdát a litvánok elől.
photo_camera Blazic fejel el egy labdát a litvánok elől. Fotó: MTI Fotószerkesztõség/MTI Fotószerkesztõség/Koszticsák Sz/MTI/MTVA

A Ferencváros házigazdaként 2-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, akkor a harmadik fordulóban a cseh bajnok Slavia Prahával találkoznak, és biztossá válik, hogy a főtáblán szerepelnek majd az egyik nemzetközi kupában. A BL-csoportkörhöz négy selejtező-párharcot kell megnyerni.

BL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés: FTC–Zalgiris Vilnius 2:0 (2-0)

Groupama Aréna, 10 107 néző, v.: Kruasvili (georgiai)
gólszerzők
: Uzuni (25.), Nguen (39.)
sárga lap: Haratin (45), illetve Gamakov (44.)

Ferencváros:
Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Vécsei, 92.) – Haratin, Somália – Nguen (Zachariassen, 69.), Uzuni, Zubkov (Mak, 69.) – R. Mmaee (Boli, 76.)

Zalgiris Vilnius:
Gertmonas – Mikoliunas, Ljubisavljevic, Tatomirovic, Bopesu – Onazi (Kuklis, 84.), Gamakov (Kis, 59.), Verbickas – Kyeremeh (Karamarkov, 59.), Tadic (Sylvestr, 65.), Videmont

A Ferencváros már a tizedik percben kis híján megszerezte a vezetést, de Uzuni lövése a keresztlécen csattant. Az előző körben a koszovói FC Prishtina elleni visszavágón triplázó albán támadónak a 25. percben már összejött a gól, ekkor Ryan Mmaee gyönyörű passzát értékesítette. A házigazdák uralták az összecsapást, és a tavalyi selejtezőkön is villogó Nguen Tokmac látványos lövésével megduplázták előnyüket. A szünet után is a magyar bajnokcsapat futballozott fölényben, de a nagy helyzetek ezúttal – egy Mmaee-fejest leszámítva – elmaradtak. A vendégek a kapura nem jelentettek komoly veszélyt, ráadásul a 91. percben még nehezebb helyzetbe kerülhettek volna: egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a Ferencváros, de Uzuni lövését védte a kapus. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.