Forronganak az Union Berlin szurkolói, nem értik, mit keresett egy „fasiszta vezető” a stadionjukban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak németország
2022 október 13., 13:28
  • Orbán Viktor kedden meglátogatta Schäfer András válogatott labdarúgót az Union Berlin stadionjában, és erről büszkén posztolt is közösségi oldalain.
  • A klub szurkolói felbőszültek, amiért „kirekesztő és rasszista” politikust engedtek a klubszékház közelébe.
  • Az Union vezetése azzal védekezik, hogy az elnökük nem találkozott és nem kezelt Orbánnal, a látogatás magánjellegű volt, éppcsak kinyitották a kaput a miniszterelnök előtt.
  • Az eset a német sajtó visszhangjával együtt azt is megmutatja, hogy hol tart a magyar miniszterelnök „civil” megítélése külföldön.

Csütörtök este a Malmöt fogadja az Union Berlin csapata az Európa Liga csoportkörének negyedik játéknapján. Muszáj lenne győzniük a németeknek ahhoz, hogy megőrizzék az esélyüket a továbbjutásra, mert 6 pont a hátrányuk a D csoportban a belga Saint-Gilloise és 3 a portugál Bragával szemben.

A sorsdöntő meccs előtt tartott szerdai sajtótájékoztató fő témája mégsem a találkozó, hanem egy váratlan keddi látogatás volt. Orbán Viktor magyar miniszterelnök látogatása Köpenickben, a csapat arénájában, a Stadion An der Alten Förstereiben és a klub székházában.

A miniszterelnök Facebook- és Instagram-oldalán büszkélkedett el azzal, hogy fogadta őt Schäfer András, a Bundesligát vezető csapat középpályása, aki januárban igazolt Berlinbe. A játékos a klub egyik páholyában találkozott Orbánnal, akinek dedikált mezt adott ajándékba. Ha lehet hinni a miniszterelnöknek, a relikvia a Puskás Akadémia egyik falát díszíti majd a jövőben.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt