Ausztrália a továbbjutó, hazamennek a harmatgyenge dánok

világbajnokság
2022 november 30., 16:55

Csalódást keltő játékkal kiesett a dán fociválogatott a világbajnokságról. A csoportkör utolsó fordulójában úgy álltak ki az ausztrálok ellen, hogy ha nyernek, akkor jó eséllyel továbbjutnak, ehhez képest 1-0-ra kikaptak egy közepes meccsen.

photo_camera Joakim Maehle Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Kezdetben még próbálkoztak a dánok, főleg a most először kezdőbe állított Braithwaite volt aktív, de az a pár szép kombináció nem volt elég ahhoz, hogy igazán nagy veszélyt okozzanak a kapu előtt. Az ausztrálok jól védekeztek hátul, cserébe semmit sem csináltak elöl, a szünetben a dánok egy, az ausztrálok nulla kapura lövéssel álltak.

A szünet után sem akartak jönni a dán rohamok, ehelyett leült a meccs, miközben Tunézia vezetést szerzett a franciák ellen. Ilyen végeredménnyel már a dánok és az ausztrálok is kiestek volna, de a 60. percben Ausztrália megszerezte a vezetést egy hárompasszos támadás végén, amit a saját 16-osuktól indítottak egy dán labdavesztés után.

photo_camera Leckie és McGree Fotó: CHANDAN KHANNA/AFP

Leckie volt eredményes, aki jól cselezte ki Maehlét, majd Schmeichel mellett a bal alsóba gurított. Dánia ezután sem pörgött fel, sőt az ausztrálok előtt is egyre több lehetőség adódott. Az utolsó percekben a kapust is előreküldték a dánok, de az egyenlítéssel csak Tunéziát juttatták volna tovább Ausztrália helyett.

Maradt az 1-0, így a tavalyi Európa-bajnokság elődöntősei egyetlen rúgott góllal mennek haza, Ausztrália pedig ott van a legjobb 16 között.

photo_camera Schmeichel és a gól Fotó: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP
D csoport
Ausztrália
1
-
0
Dánia
Vége
Dánia
Szövetségi kapitány
4-3-3
Kasper Hjulmand
1
K. Schmeichel
13
R. Kristensen
2
J. Andersen
6
A. Christensen
5
J. Mæhle
7
M. Jensen
23
P. Højbjerg
10
C. Dannemann Eriksen
11
A. Olsen
9
M. Braithwait
25
J. Lindstrøm
Ausztrália
Szövetségi kapitány
4-4-2
Graham Arnold
1
M. Ryan
2
M. Degenek
19
H. Souttar
4
K. Rowles
16
A. Behich
7
M. Leckie
13
A. Mooy
22
J. Irvine
23
C. Goodwin
14
R. McGree
15
M. Duke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt