Jön az első vébé-meccs, amin csak női bírók lesznek

világbajnokság
2022 november 30., 10:21

A csütörtöki Németország-Costa Rica lesz az első meccs a férfi foci-vébék történetében, amit kizárólag nőkből álló játékvezetői csapat fog irányítani.

A francia Stephanie Frappart lesz a bíró, aki múlt kedden negyedik játékvezető volt a mexikói-lengyel meccsen. Asszisztensei, Neuza Back és Karen Díaz Medina Brazíliából, illetve Mexikóból érkeznek.

photo_camera Stephanie Frappart Fotó: BURAK AKBULUT/Anadolu Agency via AFP

Frappart a BBC-nek azt mondta, tisztában vannak vele, milyen nyomás nehezedik rájuk, de muszáj nyugodtnak maradniuk, és kizárólag arra koncentrálni, ami a pályán történik.

Megkérdezték, kapott-e valaha szexista megjegyzéseket a játékosoktól, edzőktől vagy a szurkolóktól, mire azt mondta, mindig úgy fogadták, ahogy a férfi bírókat.

2020-ban szintén Frappart volt az első női bíró, aki meccset vezetett a Bajnokok Ligájában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.