Ilyen lenne a Ghost in the Shell filmen

2014 május 30., 10:27

A Ghost in the Shell című mangát Siró Maszamune rajzolta 1989-ben. William Gibson 1984-es Neurománcával együtt ez volt a cyberpunk egyik úttörő alkotása. Nem csak a cyberpunkot, a nyugati közönség előtt a mangát is leginkább ez a képregény, és a belőle 1995-ben készült rajzfilm definiálta. Előttem egészen biztosan ez.

A történet 2029-ben, Japánban játszódik. A rendőrség különleges alakulata egy Bábjátékos néven ismert hacker után nyomoz, aki kibernetikus implantátumaikon keresztül átveszi az irányítást emberek felett. A Bábjátékosról kiderül, hogy nem is embert, hanem egy öntudatra ébredt mesterséges intelligencia.

A történetben a gép kibernetikus testet épít magának.

A képregényből 1995-ben rajzfilm készült, a Deadline szerint pedig a Dreamworks stúdió élőszereplős filmet fog készíteni belőle.

Projekt 2501 néven 30 művész, fotósok, dizájnerek, 3d grafikusok csinálják meg most újra a legfontosabb képeket Ash Thorp hollywoodi grafikus vezetésével.

A projektről videó is készült, tessék megnézni!

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.