Véres harcok árán, házról házra foglalja vissza Moszul nyugati felét az iraki hadsereg

2017 március 12., 17:04

Az iraki terrorellenes erők egyik parancsnoka vasárnap arról számolt be, hogy

a hadsereg Moszul nyugati városrészének nagyjából egyharmadát már visszafoglalta az Iszlám Államtól.

A katonák már a sűrűn lakott óvárosba is behatoltak, ahol várhatóan nehéz feladatuk lesz, mert a harci járművek nem férnek el a szűk sikátorokban, és a dzsihadisták itt is könnyen tudnak bevetni orvlövészeket, öngyilkos merénylőket és rejtett robbanószerkezeteket. Becslések szerint mintegy 600 ezer civil lakos rekedt a városban. Mán asz-Szádi tábornok szerint a dzsihadisták ereje és eltökéltsége egyre gyengül, a jelek szerint kezdik elveszíteni az ellenőrzést a Tigris folyótól nyugatra eső városrészben is, ahol a 40 körzetből nagyjából már 17-et sikerült felszabadítani.

Képek: ARIS MESSINIS/AFP Photo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.