18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Még le sem telt az év első hete, már több tucat gyereket és nőt bombáztak le az orosz gépek Szíriában

2018 január 06., 06:04
  • Négy nap sem telt el 2018-ból, amikor már legalább harminc civil vesztette életét orosz légitámadások következtében Szíriában.
  • Az OSDH londoni szervezet szerint az Idlíb tartománybeli Hán-Szubul városát ért keddi bombázás során heten haltak meg, köztük öt gyerek.
  • Damaszkuszhoz közeli, ostrom alatt álló kelet-gútai térségben szerdán végrehajtott légicsapások 23 civilt, köztük három gyereket és tizenegy nőt öltek meg. Az OSDH szerint a halálos áldozatok mellett több tucat sérültje is volt a Miszrába belvárosát ért bombázásnak. Az emberi jogi szervezet kiemelte: a területet ellenőrző Dzsais al-Iszlam lázadó csoport főhadiszállása a város szélén található.
  • Kelet-Gútában továbbra is pokoli állapotok uralkodnak: a kormányerők által 2013 óta ostrom alatt lévő területen mintegy 400 ezer ember él élelmiszer-, orvos- és gyógyszerhiánnyal küzdve. A damaszkuszi kormány sem a segélyszállítmányokat, sem a sérültek evakuálását nem engedélyezi. Múlt pénteken egy háromnapos akció keretében csak úgy sikerült 29 válságos állapotban lévő civilt a fővárosi kórházakba juttatni, hogy cserébe 29, a lázadók által ejtett foglyot szabadon engedtek.
photo_camera Fotó: ABDULMONAM EASSA/AFP
photo_camera Fotó: OMAR HAJ KADOUR/AFP
photo_camera Fotó: ABDULMONAM EASSA/AFP
photo_camera Fotó: HASAN MOHAMED/AFP
photo_camera Fotó: HASAN MOHAMED/AFP
photo_camera Fotó: HASAN MOHAMED/AFP
photo_camera Fotó: HASAN MOHAMED/AFP