Csináltak egy social distancing parkolót a hajléktalanoknak Las Vegasban

2020 április 1., szerda 4:15

Általában autók állnak Nevada állam egyik legnagyobb városa parkolójában, a járvány kitörése óta azonban a város alakított rajta. Felfestések mutatják Las Vegas hajléktalanjainak, mekkora távolságban aludjanak egymástól a földön. A városvezetés szerint ez volt a legjobb megoldás arra, hogy megóvják a fertőzéstől azokat, akiknek nem opció, hogy otthon maradjanak.

Fotó: Ethan Miller/AFP

A döntést sokan kritizálták. Las Vegas vezetésének muszáj volt lépnie valamit, ugyanis egy 500 fős hajléktalanszállót kénytelenek voltak bezárni, miután kiderült, hogy koronavírus-fertőzött az egyik állandó látogató.

Fotó: Ethan Miller/AFP

A parkoló eredetileg a Cashman Centeré, ahol rendszerint focimeccseket játszanak. Amik most értelemszerűen elmaradnak. Magát a stadiont a városvezetés szerint azért nem adták át a hajléktalanoknak, mert lehet, hogy szükségkórházat kell kialakítani benne.

Fotó: Ethan Miller/AFP

A keresztény jószolgálat szerint egy héten belül újra meg lehet majd nyitni a hajléktalanszállást, addig is egészségügyi dolgozók segítik a szabad ég alatt elhelyezett hajléktalanokat. Ahogy a képeken is látszik, a hajléktalanok konkrétan egymás szájában alszanak.

Fotó: Ethan Miller/AFP

Sokan arra hívják fel a figyelmet,

jelenleg legalább 150 ezer hotelszoba áll üresen Las Vegasban.

Fotó: Ethan Miller/AFP
Fotó: Ethan Miller/AFP
Fotó: Ethan Miller/AFP
Fotó: Ethan Miller/AFP


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt