Orbán Viktor még sose volt ennyire szimpatikus

MAI FIATALOK
2014 június 16., 04:08

"A magyar politikai vezetésnek nem érdeme, hogy a demokráciát és szabad választásokat követelőkkel szemben - bár fegyvereik súlyánál fogva megtehetné - nem lép fel a Pol Potéhoz, Jaruzelskiéhez, Li Pengéhez vagy Rákosiékhoz hasonló módszerekkel."

1989 június 16.-án, azaz pontosan 25 évvel ezelőtt Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén Orbán elég jó beszédet mondott. Csak néhány idézetet másolunk ide, a teljes szöveget itt lehet elolvasni.

"A ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy vérbe fojtották forradalmunkat, és visszakényszerítenek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni."

A hangja alig változott, és újabban a hangvétele és szóhasználata is gyakran a '89-esre emlékeztet. Főleg amikor Brüsszelről, vagy csak a tőle eltérően gondolkodó emberekről beszél.

"Mi az ő sorsukból tanultuk meg, hogy a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlenek."

Azóta már dolgoznak rajta?

"Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - a jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik."

Azt hiszem, ha

  • nyolcvankilencben lennék annyi idős, mint most vagyok,
  • esetleg Orbán ma annyi idős lenne mint nyolcvankilencben volt,
  • vagy valami hasonló,

akkor tökre jóban lennénk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.