Kiszállt a NAV az RTL Klubhoz

politika
2014 július 02., 12:09
comments 108

Az atv.hu információit Kolosi Péter programigazgató megerősítette. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt héten jelentette be, hogy a magyar adóhatóság vizsgálódik majd azzal kapcsolatban, hogy csaltak-e adót a kereskedelmi tévécsatornánál. Varga egyúttal arról is beszélt, hogy a kormány elutasítja a nyomásgyakorlást. Varga amúgy az internetes hírekből értesült arról, hogy érdemes lenne ráküldeni az adóhatóságot az RTL-re.

A csatorna vezetői korábban azt nyilatkozták, hogy állnak a vizsgálat elé, a NAV eddig is gyakori vendég volt a székházukban, az RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatója, Andreas Rudas pedig egy interjúban azt mondta, hogy

„Olyan nem fordulhat tehát elő, hogy mi ne fizessük be a törvényben előírt adót. Ennek megfelelően a magyar RTL az elmúlt években sem játszott ki semmiféle törvényt, nem vetett be illegális adózási cselt. Bármilyen üzleti műveletet hajtott is végre, annak adóvonzata kapcsán mindig konzultált az adóhatósággal, annak jóváhagyása nélkül sosem lépett.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.