Az év hülyesége: Attól a cégtől vár adóigazolást a BKK, amelyik NEM nyert a metrófelújítás tervezésére kiírt pályázaton

Budapest
2014 július 29., 12:10
comments 47

Képzeljék, nem indulhat el a hármas metró felújításának tervezése, mert még nem hirdetett győztest a pályázaton a BKK. Július 2-án már kiválsztották a Főmtervet (a cég 1,835 milliárdot kap a tervezésért), hivatalosan viszont nem tudták lezárni a pályázatot, mert a közbeszerzésen vesztes konzorcium francia tagjának francia adóigazolására várnak.

A BKK azt mondja, hogy a kormány ragaszkodik ehhez a hülyeséghez, a kormány meg azt, hogy a BKK. A Miniszterelnökségen azt mondják, ők már július 15-én megüzenték a BKK-nak, hogy kérjenek hiánypótlást, vagy hirdessenek eredményt, a kormány mindkét lépést elfogadja, sőt bankgaranciát is biztosít a beruházáshoz.

A közbeszerzés tisztaságáról a Miniszterelnökségnek igazolást kellene kiállítania, ehhez viszont szüksége van azokra a dokumentumokra, melyek tanúsítják, hogy a pályázat egyik indulója sem tartozik anyaországában az adóhatóságnak. Ilyet a francia Systra nem adott le.

Ne féljenek, ha esetleg megjön az igazolás, akkor sem az egyre gyakrabban kigyulladó metró felújítása kezdődik el, csak a felújítás tervezése. Maga felújítás, ha minden jól megy (és miért ne menne jól minden?) 2015 második felében indul. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.