„Ha tegnap 60 csomagot nem basztunk el, akkor egyet sem”

politika
2014 augusztus 25., 13:15
comments 92
  • Eddig is voltak jelei, hogy idén se megy majd hibátlanul az iskolakezdés, és a tankönyvek kiszállítása.
  • Pedig a rendőrségtől a közmunkásokig most mindenki besegít.
  • A KELLO-nál októberig kerestek embereket a raktárakba, a kiszállításnál kisebb kavarodások voltak. Semmi jelentős.
  • Ehhez képest  a hétvégén már súlyosabb zavarokról is kaptunk pár levelet.
  • A változatosság kedvéért az iskolák egy részébe most nem a diákok, hanem a tanárok könyvei nem érkeztek meg időben.

A diákok könyvei megjöttek. Viszont az államosított kiadók tanári tankönyvei nem érkeztek meg, pedig elvileg most kellett volna jönniük. Nagyon kellenének, hiszen új tankönyvekről van szó, ha csak szeptemberben kapják meg, akkor arra sem marad idejük, hogy átnézzék, az lesz a helyzet, hogy a diákok előbb találkoznak az anyaggal, mint a tanárok

– írta B. A tanári példányok késéséről több iskolában is beszéltek. Van, ahol a könyvtári rendelés csúszik, tehát azok a példányok nem érkeztek meg hiánytalanul, amiket az ingyentankönyveseknek szánnak.

Ráadásul hiába volt tavaly rendben a tankönyvcsomagok összetétele, idén ezzel is lehet probléma. A KELLO budaörsi raktárában állítólag nagy a kavarodás.

Több ott dolgozó is írt erről nekünk:

"Alulfizetett diákokkal és szerencsétlen sorsú közmunkásokkal csomagoltatják a könyveket iszonyat mocsokban Budaörsön, totál szervezetlenül. A diákok leszarják, a közmunkás meg nem feltétlenül tudja megkülönböztetni az olasz könyvet akár az angoltól, ugyanaz a borzalom lesz, mint tavaly, amikor még április végén küldözgették a hiányzó tankönyveket. Telefont nem lehet bevinni a raktárba, nehogy fénykép készüljön."

Egy másik diákmunkás szerint elég nagy hibaszázalékkal dolgoznak.

„Én két feladatkört végeztem, kiszedtem [a könyveket] és csomagokat raktam össze. A kiszedésénél iskolák és évfolyamok szerint kell válogatni raklapokra, és ebből dolgoznak az asztaloknál a csomagolok. Mivel sok tankönyv nem érkezik meg, ezért már ennél a fázisnál becsúszik sok hiba, és nagy a káosz (...). A közmunkások általában nem beszélnek nyelveket, és nem igazán tudják megkülönböztetni a nyelvkönyveket. Ha tegnap 60 csomagot nem basztunk el, akkor egyet se. Kurva nagy a retek, és koszos kézzel fogdossuk a könyveket...”

De nem kell aggódni, mert remekül halad a tankönyvek kiszállítása.

Ha önnek a folyamat bármely szereplőjeként vannak tapasztalatai a tankönyvek kiszállításával kapcsolatban, akkor mesélje el nekünk, hogy halad a munka a megirom@444.hu emailcímen! Forrásaink személyazonosságát mindig bizalmasan kezeljük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.