Lázár szerint az ombudsmannak mennie kell, ha a TASZ irányítja a hivatalát

politika
2014 szeptember 19., 16:00
comments 257

Amennyiben igazak a TASZ és az ombudsmani hivatal közötti levélváltásról megjelent hírek, Székely László biztosnak azonnal távoznia kell – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

A Magyar Nemzet pénteken azt írta, hogy az Ombudsmani Hivatal egyik főosztályvezetője és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) programvezetője e-mailben beszélték meg, mikor jelenjen meg VIII. kerületi tűcsere-program megszüntetéséről szóló jelentés, amiben az ombudsman leírja, hogy a program lezárása jogsértő volt.

Lázár szerint, ha ez igaz, akkor teljesen hitelét vesztette az ombudsmani hivatal.

A miniszter azt mondta, ebben a helyzetben nem elegendő, hogy az ombudsman belső vizsgálatot kezdeményezett a történtek felderítésére.

„Ha a megjelent hírek igazak, "nem Székely László irányítja a hivatalt, hanem egészen más személyek és szervezetek.”

A TASZ már reagált az ügyre, azt írták, semmilyen ráhatásuk nem volt arra, hogy mikor jön ki a jelentés, csak azért tartották a kapcsolatot a főosztályvezetővel, mert az ombusmani vizsgálat eleve a TASZ beadványa miatt indult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.