Az igazságügyi bizottság elé hívják az ombudsmant a Magyar Nemzet-cikk miatt

POLITIKA
2014 szeptember 22., 10:56
comments 342
photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

Az igazságügyi bizottság kezdeményezi Székely László ombudsman meghallgatását a Magyar Nemzetben megjelent cikk miatt. Erről hétfői ülésen döntöttek a bizottság tagjai.

Nem tudom, mi az igazság, hogy alaptalan sajtótámadásról, vagy valódi mulasztásról van szó, de nem mehetünk el szó nélkül emellett

- mondta Rubovszky György, a bizottság elnöke. Az ügy tisztázása érdekében ezért meghallgatják Székely Lászlót.

A Magyar Nemzet pénteken írt arról, hogy a “TASZ irányítja az ombudsman hivatalát”. Ezt egy akkor még kitakart levéllel bizonyították, mely szerintük arról szólt, a TASZ programvezetője befolyásolja, mikor jelenik meg a VIII. kerületi tűcsereprogramról szóló jelentés.

Az ombudsmani hivatal válaszában közölte, a lap által idézett levél valójában a hivatal két munkatársa között zajlott.

Sárosi Péter, a TASZ kábítószerügyi programjának vezetője elmondta, hogy ő utoljára májusban érdeklődött az ombudsmani hivatalnál, hogy mikorra várható a jelentés elkészülte. A beadványt, ami alapján a jelentés készült, amúgy éppen ők nyújtották be, még tavaly novemberben.

Nem sokkal később megjelent a Magyar Nemzet újabb cikke, ami már egy másik levelezést tálalt bizonyítékként. Egész pontosan ezt:

photo_camera A Magyar Nemzet képe a levélről

Ezek után Lázár János már az omdudsman lemondását pedzegette, Kocsis Máté arról beszélt, Székelynek bocsánatot kell kérnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.