Elfogyott az idei költségvetési tartalék

gazdaság
2014 október 08., 07:14

Az idei költségvetésben meghatározott 113 milliárd forintos tartalékból 20 milliárdot már korábban zárolt a kormány, 91,6 milliárdot pedig már elköltött, így a Napi.hu számításai szerint mostanra alig 1,4 milliárd maradt a soron. A költségvetési tartalékból finanszírozza az állam az év közben felmerülő, előre nem látható költségeit, és ezzel pótolják az előre nem látható okok miatt kieső állami bevételeket, így ha 2014 végéig beüt valami, ez az 1,4 milliárd nem sokra lesz elég.

A Napi.hu többször kérdezte is a kormányt, hogy mit terveznek tenni az ügyben, de eddig nem kaptak választ. Az újság információi szerint az önkormányzati választások után születhetnek döntések ilyen költségvetési kérdésekben, és az is elképzelhető, hogy a kormány feloldja a nyáron elrendelt zárolások bizonyos hányadát.

A Napi.hu azt is közölte, hogy számításaik szerint a tartalékból eddig elköltött pénz minden tizedik forintja a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez vándorolt, pedig ez a szerv eleve 33,3 milliárdos költségvetéssel indította az évet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.