Az EU állítólag szét akarja darabolni a Google-t (de nem fogják)

gazdaság
2014 november 21., 21:34
comments 49

Egyes politikusok szerint a cégnek túl nagy hatalma van, és külön kellene választani a keresőmotort a többi tevékenységtől. Az igaz, hogy a Google szinte egyeduralkodó helyzetben van a piacon, és hogy ijesztően nagy befolyása van az emberek életére, de az EU-nak jelen pillanatban nincs rá jogi lehetősége, hogy egy amerikai céget feldaraboljon, az Egyesült Államokban pedig kizárt, hogy ilyesmit behúzzanak. Valószínűbb, hogy a vállalat feldarabolására vonatkozó szivárogtatással csak a zsarolási potenciálját próbálja erősíteni az unió, hogy más fontos ügyekben simulékonyabb legyen a Google.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.