Kocsis Máté szerint drogos újságírók tiltakoztak korábban a VIII. kerületi tűcsere bezárása ellen

POLITIKA
2014 december 08., 12:50
comments 246

A fideszes kommunikációs igazgató péntek este írta ki Facebook-oldalára, hogy javaslatot dolgozna ki, hogy évente kötelező jelleggel drogteszten kelljen részt vennie a 12-18 év közötti fiataloknak, a politikusoknak és az újságíróknak. Azóta kiderült, hogy a Fidesz-frakció támogatja a fiatalok szűrését, a politikusok meg az újságírók helyzete pedig további gondolkodást igényel.

Most pedig előkerült egy jegyzőkönyv a VIII. kerületi önkormányzat idén márciusi képviselő-testületi üléséről, amiből elég világosan kiderül, Kocsis miért szeretné ellenőrizni az újságírókat. A téma a tűcserét folytató Kék Pont helyzete volt a kerületben, illetve hogy mi írtunk arról, hogy az önkormányzat Kábítószerügyi Egyeztető Fórumából kikerült a Kék Pont, és helyére koordinátorként a számos szcientológus rendezvényen feltűnő Szomor Katalin került.

Kocsis pedig elég nyíltan arról beszélt, hogy bizonyos portálok azért állnak ki az ártalomcsökkentésben részt vevő szervezet mellett, mert maguk is érintettek a drogkérdésben:

"A Kék Pont és ezek között az internetes portálok közötti átjárás sajnos gyakori. Azt kell látniuk, hogy vannak olyan személyek, akik olykor írnak internetes felületeken, és előfordul az is, hogy olykor kliensként jelennek meg a Kék Pontnál. Ez szomorú. Bocsássanak meg, ezen ne nevessenek. Ez a szín tiszta igazság. Ezért nehéz tárgyilagosan tájékoztatni a közvéleményt drogügyekben, mert személyes indulatból, és személyes érintettségből közelítenek egyébként társadalmilag fontos kérdést. Az általuk üzemeltet felülteken ezért adnak kevesebb teret és azt is csak csúsztatott tovább adással a mi verziónknak. Én ezt nem magamtól mondom, nekem ezt olyan újságírók mondták, akik vagy szintén korábban érintettek voltak, és elmondták, hogy nem voltak egyedül ebben a dologban. Vagy olyanoktól, akik éppen az ellátói oldalon tevékenykedtetek a korábbi időszakban. Én ezt tőlük idézem. Egyébként szomorú jelenségnek tartom, mert ilyen fontos kérdésekben tárgyilagosan kellene tudniuk tájékoztatni a közvéleményt."

A jegyzőkönyv itt olvasható, a hivatkozott rész a 64. oldalon kezdődik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.