A Wave és a Buzz sorsára jut a + is

TECH
2015 március 03., 09:09
comments 115

Elég sok dologhoz ért a Google, de a social mediához rohadtul nem. Ez már évek óta evidens mindenki számára, aki nem a Google-nél dolgozik, de most úgy tűnik, a korábbi bukások után a nagy reményekkel indított Google+-nak is annyi.

Az amerikai cégnél még nem beszélnek nyilvánosan a 2 milliárd regisztrálttal, de csak 6 millió aktív felhasználóval rendelkező Google+ bezárásáról, de a feldarabolása már nem titok.

Egy keddi bejelentés szerint a Google elindít egy “Photos” és egy “Streams” nevű alkalmazást, amelyek eddig egyértelműen a + részei voltak, ám úgy nem voltak életképesek. Önállósodásuk egyértelmű jele annak, hogy a Google-nál rájöttek, hogy ha már a + egészében nem működik, legalább egyes darabjaival meg kellene próbálni kezdeni valamit.

A 2011-ben induló Google+-ból a Facebook versenytársát szerették volna kihozni, de olyan nevetséges számokat produkált csak, hogy az összehasonlításnak sincs értelme. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.