A magyar kormány pénzügyileg roppantaná meg a Financial Timest

politika
2015 március 17., 11:39
comments 293

FRISSÍTÉS 15:05 Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek megerősítette, hogy "ha a Financial Times (FT) nem közöl helyreigazítást a paksi bővítésről szóló múlt heti, a magyar kormány szerint hamis és félrevezető cikke miatt, a kabinet jogi útra tereli az ügyet".

"A kormány olyan pert akaszt a Financial Times nyakába, ami még őket is meg tudja ingatni anyagilag"

– írja a Hír24 egy kormányzati forrásra hivatkozva.

A háborgás tárgya a Financial Times múlt heti cikke, amiben a brit pénzügyi lap arról írt, hogy az Euratom jelentését elfogadva az Európai Bizottság nem járul hozzá mostani formájában a paksi bővítéshez. Ugyan a döntésnél jelenlévő Navracsics Tibor megerősítette az értesülést, ám a kormány azóta is határozottan tagad mindent, ami ezzel kapcsolatos, de persze folytatja a titkolózást. A Financial Times elutasította a magyar kormány helyreigazítási kérelmét.

A cikkel az FT úgymond „károkat okozott Magyarországnak" a Hír24 forrása szerint. A kormány jogászai állítólag ebben a pillanatban is aktívan vizsgálgatják az ügyet, hogy napokon belül elindulhasson a per a globális spekulánsvilág hivatalos lapja ellen.

habonying 1

Nagyon reméljük, hogy valamelyik kormányközeli ügyvédi iroda hatalmas pénzt fog szakítani az egyébként első ránézésre teljesen reménytelen perrel!

(Hír24.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.