A német nagykövetség visszautasítja Lázár vádakodásait

migráció
2015 szeptember 03., 11:23
comments 334

Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktorhoz hasonlóan kikelt a németek ellen, azt állítva, hogy Berlin felelős a Keleti pályaudvaron kialakult válsághelyzetért, mert a németek hamis reményeket keltettek az ott várakozó bevándorlókban. Lázár ezért felszólította a német nagykövetséget, hogy tisztázzák, milyen jogi helyzet vár Németországban az odaérkező migránsokra.

A német nagykövetség az Index megkeresésére visszautasította Lázár vádaskodásit, azt mondták, nem Merkel kancellár jelentette be, hogy a szíreket mentesítenék a dublini megállapodásban előírt procedúrák alól. Ez egy félreértés volt, amely elterjedt a nemzetközi sajtóban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.