Sok halottja van az izraeli-palesztin összecsapásoknak

külföld
2015 október 13., 07:01
comments 405

Nem látszik az erőszak vége: kedd délelőtt ismét két súlyos támadás történt Jeruzsálemben. 

Egy izraeli utas meghalt, tizenhatan megsérültek, nyolcan súlyosan, amikor két palesztin merénylő tüzet nyitott és késelni kezdte egy busz utasait. A rendőrök lelőttek a támadókat. Volt egy másik késes támadás is Jeruzsálemben és kettő Raanana városában is. 

photo_camera A jeruzsálemi busztámadás helyszíne (THOMAS COEX / AFP)

Az erőszak terjedésében számon tartani is nehéz az áldozatok számát. A hivatalos információk szerint négy izraeli és legalább 25 palesztin áldozata van az elmúlt napok eseményeinek. Több helyen zsidókra késsel támadókat lőtte le a rendőrség, de a számban benne vannak a gázai bombázások áldozatainak száma is

Közben mindkét fél tüntetésekre készül, Gázában pedig általános sztrájkot jelentettek be. 

Mozgolódik az izraeli szélsőjobb is, ők is vonulni akarnak Jeruzsálemben, mert nem elégedettek azzal, ahogy Benjamin Netanjahu szerintük kezeli a helyzetet. (BBC, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.