Lehet, hogy az MNB tényleg ezoterikus szempontok alapján választja meg a bejelentései dátumait?

gazdaság
2015 november 04., 09:08
comments 147

Volt több fontos bejelentése is a Magyar Nemzeti Banknak idén, de a két legfontosabb a következő volt:

Ez a két dátum egy ezotériában nem jártas embernek nem tűnhet különlegesnek, aki viszont ismeri a varázserők titkait, az tudhatja, hogy mindkét időpont egyike az idei évre jutó négy

tízmilliószoros napnak.

És ami még aggasztóbb: a Portfolio.hu jegybanki forrásai már a június 2-i döntéskor szóltak, hogy a bejelentés dátuma választásának köze lehet az ezotériához. A mostani döntés időzítése viszont már tényleg megerősítheti, hogy itt egy valós trendről van szó.

De mi az isten az a tízmilliószoros nap?

photo_camera

A Zafírenergia.hu szerint "minden teremtés tízmilliószoros erővel hat" a tízmilliószoros napokon, méghozzá az univerzum törvényei, a vonzás és a rezgés szabályai miatt. A life.hu horószkóprovata szerint a teliholdak és az újholdak energiaáramoltatása van a jelenség mögött, és az ősi tibeti hagyomány tárta fel először ezeket a titkokat. Minimális utánajárással kideríthető, hogy ez a négy nap (Chotrul Düchen, Saka Dawa Düchen, Chokhor Düchen, Lhabab Düchen) kitüntetett a tibeti buddhizmusban, ekkora fordítják el a dharmacsakrát (a dharma kerekét) – ebből lett a new age ezo-őrületben tízmilliós nap.

Idén négy nap volt tízmilliószoros:

  • Március 5. csütörtök 
  • Június 2. kedd 
  • Július 20. hétfő 
  • November 3. kedd. 

Jövőre pedig a következőekre kell majd figyelni MNB-szempontból:

  • Február 22. hétfő 
  • Május 21. szombat 
  • Július 8. péntek 
  • Október 22. szombat. 

Megkérdeztük az MNB-t is az egybeesésről, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Matolcsy György MNB-elnök ezoterikus vonzalmairól régóta pletykálnak, néha maga is hangot ezeknek a nézeteinek. Néha pedig olyan embereket tesz az egyik 22 milliárdos tőkével létrehozott alapítványába, mint a rendszeresen világösszeesküvéseket vizionáló Bogár László.

(Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.