Rájöttem a titokzatos kartellezésellenes plakátok lényegére!

Média
2015 december 04., 08:45

Aki nem látta volna, először is nézze meg az utcákat ellepő plakátot, amiről az utolsó fotót Attila küldte nekünk:

photo_camera

Azt még a legbutább újságíró és olvasó is érti, hogy ennek a Gazdasági Versenyhivatal által indított plakátkampánynak a szó köznapi jelentése szerint nincs semmi értelme. Hiszen formailag magukat a kartellezőket szólítja meg és fenyegeti meg azzal, hogy a Mindent Látó Hivatal figyeli őket. Márpedig a kartellezők, a kertellezés lényegénél fogva, a legbecstelenebb országban is darabra kevesen vannak és valószínűleg ritkán szállnak ki az Audijukból, hogy plakátokat nézegessenek az utcán vagy a metróban, majd elszégyelljék magukat. És amúgy is, mi értelme van azzal a lefényképezett jelenettel kipalkátolni mindezt, hogy Vágó Gábor és Para-Kovács Imre egy Szomjas György-film kocsmajelenetének forgatása közben éppen megállapodnak a vodka és az ördögbot árfolyamának egymáshoz rögzítésében?

photo_camera

Itt a megoldás kulcsa! A plakát egyetlen magyarázata az lehet, hogy a grafikus belátta, mennyire abszurd és nevetséges közpénzt költeni egy ennyire értelmetlen kommunikációs kampányra. Annyira belátta, hogy fizikailag fájt neki az egész, és tennie kellett ellene valamt. Fel mégsem robbanthatta a nyomdát, így azt eszelte ki, hogy direkt elmegy a határig, sőt azon is túl, és annyira vicces plakátot állít elő, ami felér egy óriási, sokszáz példányban kiragasztott kacsintással. Felteszem azt hitte, úgysem engedik és most velünk együtt bámulja leesett állal ezt a gigantikus, valahogy mégis átengedett grafikai viccet.

Azt pedig, hogy mi az igazi kartellezés, itt mutatjuk meg:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.