Giró-Szász államtitkár volt, mikor 140 milliós közbeszerzést nyert a Strategopolis, aztán lemondott az államtitkári posztról és beült a Strategopolisba

POLITIKA
2015 december 05., 16:23
comments 377

Giró-Szász András egy igazi reneszánsz ember: mindenhol megállja a helyét. Néha a versenyszférában, néha a közszférában dolgozik, de bárhol is legyen, mindenhová elkíséri a S.I.K.E.R.

Giró-Szász Andrást 2014 novemberében kinevezték a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává, ekkor annak rendje szerint megvált a Strategopolis Kft. 61 százalékos tulajdonrészétől. Kötelezően leadandó vagyonnyilatkozata szerint nem is volt céges érdekeltsége.

2015 októberében azonban lemondott államtitkári posztjáról, és már november elején újra többségi, 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a Strategopolisban.

A kft-nek szerencsére épp nagyon jó dolga van: júliusban, tehát még Giró-Szász államtitkársága idején 140 milliós közbeszerzést nyertek. Ebben egy háromrészes pályázat keretében kell tanulmányokat készíteniük a Miniszterelnökségnek az információs társadalomról, a kormányzati célok és a fejlesztéspolitika összhangjáról, valamint a pályázati konstrukciók kiírási hatékonyságának javításáról.

Giró-Szász András tehát nyáron ott dolgozott vezető beosztásban, ahol adták a pénzt, ősszel pedig átült abba a cégbe, amelyik kapta a pénzt.

Külön érdekesség, hogy miután Giró-Szász visszavette tulajdonrészét a Strategopolisban, újra kormányzati pozíciót kapott. Orbán Viktor főtanácsadója lett, méghozzá úgy, hogy a Magyar Nemzet szerint megtartotta részesedését a Strategopolisban.

Hát mit lehet erre mondani?

Csak ezt:

„Az egyiknek sikerül, a másiknak nem.
A sors olykor nem tudja, mit akar.
Az egyiknek kiderül, s a nap fénylik fenn,
a másiknak nem jut, csak zivatar”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.