Felszámolta a tiszta levegő fogyasztását egy kínai étterem

külföld
2015 december 15., 20:10

A kelet-kínai Csiangszu tartományban lévő Csangcsiakangban fordultak sorra a fogyasztóvédelemhez egy étterem vendégei, mert ott

pluszpénzt számoltak fel tiszta levegőért.

A hatóság megvizsgálta a panaszokat, és megállapította, hogy valóban 

rendelésenként adták hozzá a végösszeghez az 1-1 jüanokat,

ami 45 forintnak felel meg.

photo_camera

A hivatal végül megbüntette az étterem tulajdonosát, mert nem közölte előre a pluszpénzt, de a levegő amúgy is "természetes erőforrás", a vásárlók nem választhatnak, hogy fogyasztják-e vagy sem. A tulajdonos a légtisztító árával, és karbantartásával védekezett, de végül úgy döntött, hogy törli a pluszpénz beszedését. 

photo_camera AFP PHOTO

Közben egy edmontoni start-up cég, a Vitality Air leszállította első, 500 darabos

palackozott levegőjét Kínába. 

A 7,7 literes dobozokba Banff Nemzeti Park levegője kerül és ezért 

4500 forintnyi jüant kérnek el.

Az első szállítmány négy óra alatt elkapkodták. A cég vezetői viccnek szánták a zacskólevegő ötletét, de végül rá kellett jönniük, hogy tökéletes működik. (MTI/Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.