MÁV: Azért nő a MÁV-vezetők bére a két és félszeresére, mert, ööö, hát, mert, mert a dolgozók is kaptak azért, na

gazdaság
2016 január 02., 20:21
comments 990

A MÁV vezetőinek alapbére maximum kétmillióról maximum ötmillióra nő, miután egy korábbi kormányhatározat teljesen érthetetlen módon átsorolta az állami monstrumcéget a "pénzügyi szolgáltatók" közé. A dolgozók erre kiakadtak.

Most a vezetőség közleménnyel jelentkezett.

A közlemény szerint "a MÁV-csoportnál a vállalat vezető állású munkatársai nem vettek fel sem prémiumot, sem jutalmat az év végén. Ezzel szemben a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak 2015 decemberében egyszeri félhavi alapbérüket kapták meg karácsony előtt, ami 4,2 százalékos bérfejlesztésnek felel meg."

És továbbá

"a vezetőség támogatja a vasutas életpályamodell kialakítását, és a munkavállalók jövedelmi helyzetének javítását a fluktuáció csökkentése és a munkaerő-állomány megtartása érdekében."

Sőt,

"A belföldi vezető jegyvizsgálók alapbére 132 000 forint, ehhez 30 százalékos műszakpótlék, nyelvpótlék és jegyeladási jutalék is tartozik. A rendkívüli munkavégzés díjazása 50-től 130 százalékig terjedhet a teljesített órák számának megfelelően."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.