Az egészségügy egy szocialista csökevény, melyben feudalisztikus viszonyok uralkodnak

Egészségügy
2016 január 06., 21:04
comments 279

- mondta a területről a területért felelős államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán, hat évvel a Fidesz kétharmados, alkotmányozó többséget biztosító választási győzelme után. 

Az egészségügyért felelős államtitkár az M1 vendége volt szerda este, itt beszélt arról, hogy osztja azt a nézetet, hogy alacsonyak a bérek a magyar egészségügyben, ugyanakkor úgy gondolja, be kell látni: a rendszert a magyar dolgozók járulékaiból kell finanszírozni.

Szerinte a jelenlegi helyzet csak úgy javítható, ha közben "a struktúra is változni fog". Hozzátette: kapott ígéretet béremelésre a szektorban, ennek mértékéről és időpontjáról azonban nem kívánt nyilatkozni.

Az államtitkár azt is mondta, hogy bár valóban nem megfelelő az egészségügy költségvetése, amelyből rengeteg pénz hiányzik, önmagában az, hogy többletforrásokat juttatnak egy területnek, nem oldja meg a problémákat, csak akkor, ha egyéb változással is együtt jár.

Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott, hogy az egészségügy az utolsó "szocialista csökevény", amelyben feudalisztikus viszonyok uralkodnak. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.