Tarlós zsarolni kezdte a kormányt

POLITIKA
2016 január 08., 14:28
comments 221

Február 17-e után a főváros nem fizeti az elővárosi buszközlekedés költségét 

- mondta el Tarlós István a vs.hu szerint.

Egyben pedig a BKK fizetési felszólítást küldött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, hogy fizessék ki a 12 milliárdos számlát, különben felmondják a szerződést. Két hetet adtak a minisztériumnak, ha pedig nem fizetnek, akkor a főváros felmondja a 2013-ban kötött szerződést, aminek értelmében 2022-ig vállalták az elővárosi közlekedés működtetését. 

Az ultimátumot Tarlós sajtótájékoztatón jelentette be, ahol arról is beszélt, hogy törvény szerint az állam feladata a helyközi közlekedés biztosítása. Ha nem kapnak pénzt, akkor februártól ez a feladat visszaszáll az államra. 

A BKK megbízásából jelenleg szolgáltató Volánbusz ugyan azt követően is indíthat ki meg be járatokat, csak nem biztos, hogy ki fogják fizetni.

- tette hozzá Tarlós, aki szerint mivel 2015-ben céltámogatásként egyetlen fillért se kaptak a helyközi közlekedés finanszírozására, ezért simán felmondhatják a szerződést. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.