Egy időszerű főhajtás margójára

Történelem
2016 január 19., 12:13
comments 120

Rubovszky György és Vejkey Imre KDNP frakcióvezető-helyettesek, továbbá Lomnici Zoltán koszorúzák meg a magyar haditengerészet emlékművét a horvátországi Pulában.

Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes emlékező beszédében arról szólt, hogy száz esztendővel ezelőtt az első világháborúban, 1916 januárjában a Budapest hadihajó a Cattarói-öbölben támogatta a hadsereg szárazföldi hadmozdulatait. A politikus szerint az Osztrák-Magyar Monarchia rendelkezett a világ hetedik legnagyobb és legkorszerűbb flottájával, kötelékében több mint húszezer magyar nemzetiségű szolgált. A haditengerészet legénységének több mint húsz százaléka magyar volt, az Adriai tengeren folytatott heves ütközetekben sok egykori honfitársunk halt hősi halált.

A KDNP országgyűlési képviselői és a delegáció tagjai főhajtás mellett koszorút helyeztek el a magyar haditengerészet pulai emlékművénél, ahol a Szent István csatahajó tengerészei is nyugszanak.

photo_camera A Szent István csatahajó, amelyet első és utolsó csatájában süllyesztett el egy olasz torpedónaszád 1918-ban.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.