Az ukránok szerint Oroszország nehéztüzérséget von össze a Krímben

külföld
2016 február 12., 18:18
comments 24

Oroszország Grad rakéta-sorozatvetőket és önjáró tüzérségi egységeket vont össze az általa önkényesen elcsatolt Krím félsziget északi részén, közvetlenül az ukrán ellenőrzésű terület határánál

- közölte Andrij Liszenko, az ukrán elnöki hivatal katonai szóvivője pénteki kijevi sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő elmondta azt is, hogy az orosz fegyveres erők füstfüggönnyel takarják a csapatmozgásokat.

Liszenko szavai szerint Oroszország teljes harckészültségbe helyezte déli és központi katonai körzeteit, légideszantos egységeit és katonai szállító repülőgépeit. 

„Az Oroszországi Föderáció déli részén és a Krím félszigeten folyó, úgynevezett hadgyakorlatokban 8500 katona vesz részt, továbbá 900 haditechnikai eszköz, 200 repülőgép és helikopter, valamint 50 hajó” - mondta a szóvivő. 

Szerinte az ilyen műveletek Oroszország Ukrajnával szembeni ellenséges szándékairól tanúskodnak, amire az ukrán hadvezetés kész hasonló válaszlépéseket tenni.

Az Informnapalm nevű ukrán aktivista internetes oldal eközben az Sz-300-as légvédelmi rendszer rakétáinak mintegy 40 konténeréről közölt képet. Az oldal állítása szerint a felvétel Szevasztopol kikötőjében készült február 3-án.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.