A Fidesz ráfordult a Jobbikra: vizsgálatot kérnek a kormányhivataltól az ózdi polgármester álláshalmozása miatt

POLITIKA
2016 február 16., 12:08

"Nem fogunk adósok maradni. Azt az elvet követjük, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Tele vannak bűnözőkkel, önök mögött bűnözők álltak, önöket bűnözők támogatják, önök egy kitartott párt (...)" 

- mondta Orbán Viktor nemrég a parlamentben Vona Gábor pártelnöknek, és akkor érezni lehetett, hogy már nem várat magára a jobbikos ügyek kormánypárti megkörnyékezése. Nem is váratott sokat. 

photo_camera Janiczák Dávid. Fotó: Vajda János / MTI

Halász János szóvivő kedden sajtótájékoztatót tartott, és Ózd jobbikos polgármestere, Janiczák Dávid ügyeire ment rá, aki öt jogcímen vesz fel havonta mintegy egymillió forintot, köztük egy önkormányzati tulajdonban lévő cégtől is. Halász szerint "ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak erkölcstelen, törvénytelen, de maga a korrupció".

Riz Gábor fideszes képviselő emellett azt is elmondta, hogy Janiczák rendet és tisztaságot hirdetett megválasztásakor, jobbikosoktól pedig többször elhangzott, hogy "a politikus bűnözés minősített esete az álláshalmozás". Novák Előd alelnök korábban többször arról beszélt, hogy pártjuk élen jár a politikusi álláshalmozás elleni küzdelemben, és még az alapszabályukat is módosították ezért. 

"Bort isznak és vizet prédikálnak" - zárta a jobbikozást a fideszes képviselő, aki azonnali vizsgálatot kért az illetékes kormányhivataltól. Ha lehet hinni a kormányfőnek, akkor ez még csak a kezdet.   

(MTI) 

UPDATE: 

A cikkben korábban helytelenül szerepelt, hogy Riz Gábor jobbikos képviselő. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.