Gelencsér Attila szerint azért legyen nálunk az olimpia, mert Németország gazdasága is fellendült, miután a vb-döntőn legyőzték az Aranycsapatot

futball
2016 február 16., 12:28
comments 192

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosításáról szóló vitán a fideszes Gelencsér Attila meglepő érveléssel állt ki a 2024-es budapesti olimpia mellett. (Itt hallgatható meg 12:15-től.)

Mint mondta, az olimpiának hála egy hónap erejéig a világ fővárosa lennénk, de a baloldal kishitű, képtelen nagyban gondolkodni és álmokat szőni, és ott ragad le, hogy a tao közpénz-e vagy nem. (Gelencsér egyébként elismeri, hogy „igen, bizonyos értelemben közpénz”.)

photo_camera Fotó: Gelencsér Attila / Facebook

Azt is mondta, hogy a sport a legolcsóbb egészségügy-finanszírozás, mert ha egészséges a gyermek, az is fog maradni, így nem kell költeni rá.

Ezután jött a legfontosabb érv:

„Tanulmányok sora jelent meg arról, hogy a világháború utáni borús, pesszimista, borúlátó Németország gazdaságilag sem tudott helyrevergődni mindaddig, amíg Bernben meg nem verték az Aranycsapatot. Ahogyan a németek megvertek bennünket a világbajnoki döntőben, onnan számítják a gazdasági felemelkedését is Németországnak. Valami ilyesmi hozadéka is lehetne az olimpiának.”

Az olimpia mellett és ellen szóló érvekről itt írtunk.

(via sztivan)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.