Habony Árpád volt felesége is elrohan, ha Habony Árpád szóba kerül

Tbg
politika
2016 február 24., 16:16
comments 461

Kaminski Fannyt, Orbán Viktor sajtósát és Facebook-oldalának szerkesztőjét kérdeztük volna a mai miniszterelnök sajtótájékoztatón arról, hogyan is volt ez az esküvő 2007-ben a Szépművészeti Múzeumban.

Mint már köztudott, az akkor még a Mai Nap újságírójaként dolgozó Kaminski és Habony Árpád rejtélyes miniszterelnöki tanácsadó 2007-ben úgy tarhatott nagyszabású bulit a Szépművészeti Múzeumban, hogy azért nem kellett bérleti díjat fizetni.

Baán László igazgató nemrégiben azzal magyarázta, miért kapta meg Habony ingyen a termet, hogy „fontos ember”, akivel érdemes jóban lenni.

Az állami tulajdonban álló mbúzeumban tartott esküvőn Demjén Rózsi énekelt

A vőlegényt, Habony Árpádot azóta sem sikerült senkinek sem elérni, amikor pedig személyéről, tanácsadói minőségéről és tanácsairól kérdezik a kormányzati politikusokat, vagy kivonulnak, vagy elnémulnak, vagy összezavarodnak vagy kitérő magyarázatot adnak, vagy azt állítják, ez nem számít korrupciónak, vagy: Gyurcsány

A Szépművészeti Múzeumot felügyelő intézmény valóban megrótta Baánt, miközben vizsgálatot is indított, de egyelőre csak amiatt, hogy egy Habony Árpádhoz áttételesen köthető lakásban kötöttek ki azok a festmények, amelyeket a BrandLab Kft nevű cég bérelt ki.

Időközben egyébként az is kiderült, hogy a Szépművészeti Múzeum kiszervezte a helyiségkiadást egy olyan cégnek, amelynek felügyelő bizottságában ül Rostás Zoltán, akinek Habony Árpád 2003-ban eladta akkori cégeit.   

Most a nagy kvótaellenes, a kormányzat által benyújtott népszavazásról szóló sajtótájékoztatón igazi erődemonstrációt tartott a kormány, Orbán Viktor mellett ott állt Lázár János főminiszter és Rogán Antal propagandaminiszter, ahogy megjelent a szépművészetis lagzi menyasszonya, a kormányfő online megjelenéseinek menedzsere, Kaminski Fanny is.

Sajnos azonban ő sem válaszolt érdemben, hanem alkalmazta azt a Habony Árpád-i taktikát, miszerint, ha provokatív kérdést kapsz, ne válaszolj.

Kaminski is így tett, és aztán eltűnt a kormányzati csapattal.

A sajtótájékoztatón Orbán Viktor mindössze három kérdésre volt hajlandó válaszolni, sorrendben az MTVA, a TV2 és az Origó újságírói tehettek fel egy-egy kérdést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.