Korrupciót orront az M4 körül a Közbeszerzési Hatóság

bűnügy
2016 március 21., 11:34
comments 31

Közleményt adott ki a Közbeszerzési Hatóság a közbeszerzések utólagos felülvizsgálatáról. A hatóság közölte,

az M4 autópálya egyes szakaszairól szóló közbeszerzések esetében két büntetőfeljelentést is tett.

Az eljárás ebben az ügyben az első félévben zárul a hatóság szerint.

Korábban a kormány (a jelek szerint alaptalanul) azt állította, hogy az EU kartellgyanúval vizsgálódik az autópályaépítés körül – azóta kiderült, hogy az EU azért nem támogatta a projekt finanszírozását, mert maga az út fölösleges lett volna. Ez akkoriban a Simicska-féle Közgépnek, és a többi nagy útépítőnek (Swietelsky, Strabag stb) is kiesés volt. Egyébként két éve még Lázár János is arról beszélt, hogy nincs semmi gond az autópálya építése körül.

Két másik projektet emel ki a közlemény: a Semmelweis Egyetem Korányi-projektje, valamint a Szeged-Algyő vízközmű-beruházás kivitelezése ügyében is a közbeszerzési törvény megsértését sejti a hatóság.

De összesen 38 közbeszerzési eljárásban folytatnak felülvizsgálatot, és közel 250 szerződést vizsgálnak.

Hogy ennek része-e az a 420 milliárdos elképesztő közbeszerzés-átjátszás, ami néhány napja szivárgott ki, az nem világos.

(Közbeszerzés.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.