Két nagy robbanás volt a brüsszeli reptéren

Terrorizmus
2016 március 22., 06:28
comments 351

Újabb cikkünk a témában.

Egyelőre tisztázatlan, hogy mi történt, először csak annyit lehetett tudni, hogy füst szállt fel a a Zaventem reptér egyik termináljából, aztán kiderült, hogy az American Airlines pultjánál robbanás történt. Pontosabban két robbanás volt, nem egyszerre, de egymáshoz közel.

A Belga nevű hírügynökség szerint lövések is eldördültek, és a robbanások előtt arabul üvöltöttek.

A belga Het Laatste Nieuws szerint több bombát is találtak.

A belga főügyész szerint több halott, és sok sérült van. A Daily Mail szerint több százan bent rekedtek, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg. Szemtanúk szerint messziről is érezni lehetett a robbanást, ami akkora volt, hogy kitörtek az ablakok.

A belga média szerint a repteret evakuálják, a repülőgépjáratokat és a vasúti közlekedést is leállították.

photo_camera

Itt látható, ahogy az emberek menekültek a reptérről:

A Le Soil belga lap szerint legalább 11 halott van.

A robbanás négy nappal azután történt, hogy elfogták Európa legkeresettebb terroristáját, a párizsi terrortámadás egyik elkövetőjét, Salah Abdeslamot(BBC, Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.